Ángel Di María leverer i endnu en stor kamp, ​​da Juventus går videre i Europa League

Med et fradrag på 15 point, der gør indenlandsk succes til en umulighed for Juventus i denne sæson, UEFAEFA
Europa League har fået endnu større betydning for Turin-giganterne.

Den straf – diskuteret i denne forrige kolonne – har efterladt Bianconeri 12 point væk fra top fire-pladsen, hvilket gør at vinde Europa League uden tvivl deres bedste måde at sikre sig en Champions League-plads til kampagnen 2023/24.

Men efter at have trukket den første del af deres runde-af-32-opgør med Nantes 1-1 hjemme, tog Juve til Frankrig med meget arbejde at gøre, hvis de ønskede at fortsætte deres fremskridt i konkurrencen.

Som det har gjort hele sæsonen, ville en lang skadesliste tilføje et ekstra lag af vanskeligheder til deres chancer, hvor Federico Chiesa, Arkadiusz Milik, Paul Pogba og Fabio Miretti alle savnede turen med en række problemer.

Indtast Ángel Di María.

Der var kun fire minutter af anden omgang gået, da Nicolò Fagioli vandt boldbesiddelsen dybt inde på Nantes' banehalvdel, tog et par berøringer og så valgte Di María ud på kanten af ​​feltet.

Den argentinske landsholdsspiller tøvede ikke, og sendte straks bolden med en kraftfuld, krøllende indsats, der fandt det øverste hjørne af nettet og efterlod den tidligere Fiorentina-målmand Alban Lafont at gribe fat i den tynde luft.

Godt 10 minutter senere afgjorde Di María effektivt uafgjort og samlede bolden i en næsten identisk position, men denne gang valgte han at køre mod mål, runde målmanden og en forsvarsspiller, før han forsøgte et skud, som forsvarsspiller Nicolas Pallois blokerede med sin arm, da han ligge på jorden.

Dommeren sendte ham ud og tildelte et straffespark, som prompte blev stukket af Di María. Med en ekstra mand fik Juve deres fordele til at tælle og satte presset på, med en række chancer for at tilføje en tredje, inden halvlegsfløjtet blev fløjtet af.

En lang række indsats fra Di María fremtvang en fin redning fra Lafont, Adrien Rabiot satte et hovedstød over mål fra tæt hold, og Filip Kostic ramte stolpen med et kraftfuldt skud.

Der kom flere chancer efter pausen, før en målspark endelig så Juve snuppe endnu en. Di Marías smarte aflevering satte Alex Sandro igennem på mål, men så hans indsats nægtet af Lafont og Dusan Vlahovics opfølgning ballonerede i luften.

Di María mødte det med et hovedstød, som Lafont håndfladede væk, men da Vlahovic borede en sidste indsats bredt, indikerede dommeren, at bolden havde krydset stregen på Di Marías forsøg.

Derfra var det blot et spørgsmål om at se de sidste femten minutter, men der var næppe tvivl om, at den argentinske stjerne havde været forskellen på de to sider, og endnu en gang viste, at han leverer, når det betyder mest.

"Jeg er virkelig glad for at have været i stand til at afslutte holdets gode arbejde og omsætte det til mål," fortalte han Sky Italia efter kampen. "Vi ønskede at komme videre til næste runde, Europa League er meget vigtig for os.

“Jeg havde ventet længe på en mulighed som denne med Juve-trøjen, og jeg har været i stand til at hæve overliggeren. Jeg prøver at hjælpe holdet, vi vandt og er i ottendedelsfinalen.

"Dette resultat betyder en hel del for vores sæson, at vinde her med hele stadionet jublende mod os, men vi fik, hvad vi ønskede."

Max Allegri var tydeligvis også glad, da han brugte sit eget interview efter kampen med den samme tv-station for at understrege, at Di María virkelig er et særligt talent.

"Han er en mester og anderledes end de andre," fortalte træneren Sky Italia. “Alt kommer nemt til ham, han hæver det overordnede niveau i truppen, og de andre føler sig alle mere afslappede i hans nærvær.

»Han ser ting, som andre ikke kan. Di María er i kategorien rigtige mestre.”

Det er utvivlsomt sandt, som han beviste endnu en gang på Stade de la Beaujoire.