Argentina overlever et svimlende Holland-comeback for at nå VM-semifinalerne

Topline

Argentina og angriberen Lionel Messi går videre til VM-semifinalerne efter at have overlevet et chokerende comeback i anden halvleg med to mål fra Holland i en kamp, ​​som mange kalder turneringens hidtil mest underholdende.

Fakta

Argentina vandt kampen 4-3 i straffesparkskonkurrence, efter at stillingen var udlignet 2-2 efter forlænget spilletid.

Argentina fik en 2-0-føring takket være scoringer fra Messi og Nahuel Molina, men spildte føringen væk i de sidste minutter af anden halvleg.

Holland fik det første mål tilbage på en Wout Weghorst-scoring i det 83. minut, og udlignede derefter kampen med endnu et Weghorst-mål i det 10. minut af pausetiden med kun sekunder til overs.

Big Number

17. Så mange gule kort blev der uddelt i den kaotiske kamp, ​​hvilket satte ny VM-rekord. Der var ingen røde kort.

Hvad skal man se på

Argentina møder Kroatien i semifinalen tirsdag, efter at Kroatien tidligere fredag ​​klarede et massivt oprør og bankede off turneringsfavoritter Brasilien.

Nøglebaggrund

Argentinas løb bliver overvåget tæt rundt om i verden, da det forventes at være den sidste chance for Messi, 35, for at vinde verdens største sportsbegivenhed. Han var tæt på at vinde i 2014, da Argentina tabte til Tyskland i forlænget spilletid af VM-finalen, men VM i 2022 er nu den eneste anden gang i karrieren, hvor han er gået videre end kvartfinalen. Holland gik ind i kampen som underdogs trods en stærk præstation i gruppespillet og en 3-1 vinde over USA i runden af ​​16.

Tangent

Marokko er det eneste andet ikke-europæiske hold tilbage i VM, og det har allerede skrevet historie som den første arabiske nation til at nå kvartfinalen. Hvis Marokko vinder sin kamp mod Portugal på lørdag, vil det blive det første afrikanske hold, der nogensinde kommer til semifinalen.

Yderligere læsning

World Cup Shocker: Kroatien slår favoritten Brasilien ud, selvom Neymar binder Pelés målrekord (Forbes)

Amerikansk herrehold ude af VM i 3-1-tab til Holland (Forbes)

Hvad skal du se i den endelige World Cup-strækning: Messi's Last Stand, Neymar vs. Pelé, Marokkos løb for tiderne og mere (Forbes)