Bayern München slog Barca 2-0 efter Lewandowskis tilbagevenden, men der er stadig tvivl

Bayern München har slået Barcelona 2-0 i det, der blev betragtet som det store comeback-spil af den tidligere stjerne Robert Lewandowski. Selvom Lewandowski havde sine chancer, sikrede mål i anden halvleg af Lucas Hernández (50') og Leroy Sané (54') Bayern alle tre point på en komfortabel måde.

Faktisk var hastigheden af ​​Barcelonas kapitulation efter det første mål imponerende. Bayern havde lige kæmpet sig igennem de første 45 minutter bare for at bryde dødvandet gennem et hovedstød fra Hernández efter et hjørnespark fra Joshua Kimmich. Så blot fire minutter senere var kampen færdig, da Sané fik korket Barcas forsvar op til 2-0.

"I første halvleg havde Barcelona de bedre chancer end os - vores sidste bold var ikke helt der," sagde Bayerns cheftræner Julian Nagelsmann efter kampen. "Tingene blev meget bedre i anden halvleg, og vores effektivitet gjorde forskellen i dag."

Lewandowski kunne på egen hånd sandsynligvis have afsluttet det i første halvleg. "Vi er heldige, at han sendte den volley over overliggeren, og jeg var der i den anden chance," sagde Bayern-målmand Manuel Neuer efter kampen. "Vi viste en god defensiv præstation i dag."

Den anden del var ægte, men kun i anden halvleg. I første halvleg måtte især Alphonso Davies flere gange skynde sig tilbage for at slukke ild. Canadieren var heldig, at hans fejl på Ousmane Dembélé inde i feltet (44') ikke blev dømt som et straffespark.

Så kom de to lynhurtige mål af Bayern i anden halvleg, der på mange måder vil male over første halvlegs mange mangler. Bundlinjen er dog stadig, at Rekordmeister, efter at have kæmpet i tre lige Bundesliga-kampe, igen havde perioder, hvor holdene havde problemer med at indeholde modstanderen.

Men måske har fans og medier været for hårde mod Bayern? ”Vi skal ikke overdrive; vi vandt vores CL-kampe,” sagde Neuer. "Vi havde plads mod Inter og Barcelona. Vi skal dog gøre det bedre mod kompakte hold bagerst. Sådan en modstander venter nu på os i weekenden i Augsburg.”

Der er et element af sandhed i Neuers udtalelser. Bayern havde en fantastisk start, og mange iagttagere følte, at Bundesligaen blev afsluttet i august efter sejre mod Frankfurt (6-1), Wolfsburg (2-0) og Bochum (7-0).

Med en målscore på 15-1 virkede Bayern ustoppelige i ligaen, men så kom de tre uafgjorte kampe. Først holdt Gladbach Bayern uafgjort 1-1, derefter tog Union Berlin et point af Bayern i deres 2-2 uafgjort, og til sidst lykkedes det også for Stuttgart uafgjort 2-2 efter at være gået ned to gange på Allianz Arena.

De tre Bundesliga-kampe uden sejr blev afbrudt af den meget overbevisende 2-0-sejr mod Inter Milan på San Siro. Kampen mod Inter var måske den bedste præstation i denne sæson, indtil de ti minutter mod Barca i dag, der sikrede Bayern yderligere tre point og en historisk gruppespilskamp på 30 i Champions League uden nederlag - svarende til en rekord sat af Real Madrid.

Måske har medierne været for hårde over for Bayern. Rekordmeister har nu slået Inter Milan og Barca i dødsgruppen og kan i det væsentlige kvalificere sig til næste etape med to sejre over Viktoria Plzen.

Tvivlen vil fortsætte, indtil resultaterne forbedres i Bundesligaen. Næste er Augsburg, et hold, der ikke vil give Bayern den plads, Barca havde i denne kamp. Desuden kan Rekordmeister være uden Hernández og Dayot Upamecano, som begge fik skader i aften.

Det er måske den vigtigste takeaway fra Barça-kampen. Bayern fik arbejdet gjort og så Lewandowski af, da han vendte tilbage til Allianz Arena, men der vil være tvivl, indtil Bundesliga-resultaterne forbedres.

Manuel Veth er vært for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA kl transfermarkedet. Han er også blevet offentliggjort i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre forretninger. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth