Bayern Münchens nederlag viser, at FC Barcelona stadig er et stykke vej fra Champions League Elite (VIDEO)

FC Barcelona formåede ikke at skrive historie tirsdag aften ved at tabe 2-0 til Bayern München i Champions League.

Catalanerne havde aldrig slået bayerne på deres hjemmebane i Europas eliteklubkonkurrence, men så ud som om de var på vej til at rette op på dette med en eksplosiv første halvleg.

Der var chancer rigeligt for folk som Robert Lewandowski og Pedri. Men i en spændende ende-til-ende kamp med kontinentale sværvægtere, lykkedes det Barca ikke at lægge deres modstander væk, da de havde dem på tovene.

Deres Bundesliga-fjender sugede til slagene og skød derefter tilbage med et par knockdowns i anden halvleg, før de gik til en enstemmig afgørelsessejr på point.

Barcas første tab i sæsonen uanset format viser, at på trods af alle de mærkbare forbedringer på cheftræner Xavi Hernandez' ur og virkningen af ​​nye signaturer, er Blaugrana stadig et stykke vej fra at udfordre eliten.

"Når du slipper hold i Champions League mod sider på dette niveau, ender du med at betale," beklagede Xavi til den spanske tv-station Movistar efter kampen.

"Vi var bedre. Vi havde seks eller syv virkelig klare chancer, men Bayern er ikke så tilgivende."

"Men vi vil tage det positive, og selvom det var et negativt resultat, kan vi lære af fejlene," lovede han.

"Det er et skridt tilbage. Vi gjorde nok for at uafgjort, hvis ikke vinde, et nederlag er ikke fortjent, men vi lavede fejl i de to kasser."

Xavi har ret i, at Barca skal fokusere på det positive. I de første 45 minutter tog de kampen til Bayern, som få er i stand til i denne højde, og bedre afslutning kunne have ændret overskrifter totalt.

Pedri og Gavi, der stadig kun var henholdsvis 19 og 18 år, viste igen, at de har kvaliteten til at konkurrere mod verdens bedste, og at fjendtlige atmosfærer ikke er i stand til at ryste dem af deres spil.

Men indtil Barca begynder at slå modstandere ihjel, når de har chancen og bliver mere streetwise, vil ventetiden på en første UCL-titel i, hvad der i juni næste år vil være otte år, kun fortsætte.