Bayern München taber 4 point for at starte efter VM-kampagnen

Bundesligaen er vendt tilbage fra vinterpausen efter VM, men det ser ud til, at Bayern München ikke har fået beskeden om, at sæsonen er i gang igen. Rekordmeister tabte to point mod RB Leipzig i fredags (1-1) og havde derefter brug for en verdensklasseafslutning af Joshua Kimmich for at redde en 1-1 uafgjort mod Köln tirsdag.

Mens resultatet i Spitzenspiel mod Leipzig vil bekymre få på Säbener Straße, var historien efter tirsdagens kamp mod Köln en smule anderledes. Især første halvleg var dårlig, da Bayern ikke havde nogen løsning, efter at Ellyes Skhiri gjorde det til 1-0 for de gæstende Billy Goats.

Bayern manglede kreativitet, dybde i deres dybe løb og virkede utroligt sårbare, hver gang Köln vandt bolden hurtigt på overgangen. Köln kunne faktisk føle sig skuffet over, at de ikke scorede et sekund, hvilket effektivt afsluttede kampen, på nogen af ​​deres hurtige overgange.

"Vi er bestemt nødt til at tale om første halvleg, især med hensyn til tilgang og attitude," sagde Bayerns midtbanespiller Joshua Kimmich efter kampen til medierne. - Vi lukkede et mål ind igen efter en dødbold. Sådan var det ofte i den første halvdel af sæsonen. Dette skal stoppe hurtigst muligt. Anden halvleg var bedre."

Den nye Bayern München-keeper Yann Sommer gentog Kimmichs følelse. "Vi spillede ikke en god første halvleg og lavede mange fejl," sagde Sommer. "Vi bragte meget mere kraft ind på banen i anden halvleg. Målet var flot. Desværre var det lidt for sent. Hvis vi udlignede tidligere, kunne vi have vundet kampen."

Bayern var faktisk bedre i anden halvleg. Men en del af sandheden er også, at der til tider var flashbacks til Tysklands spil i Qatar. Rekordmeister ville afslutte spillet med 78% boldbesiddelse og dominerede med 855 til 243 spillede afleveringer.

"Vi var bedre i anden halvleg efter udskiftningerne," sagde Bayern-træner Julian Nagelsmann. “Köln sad dybt og gjorde det svært for os. Hvis vi scorede tidligere, ville det have været svært for dem. Den måde, vi spillede på i anden halvleg, var, hvad vi havde forestillet os. Jeg er overbevist om, at vi vil vende tilbage til at vinde, hvis vi fortsætter med det."

Sikker på, at Bayern forbedrede sig, efter at Kingsley Coman kom på banen for Serge Gnabry - han mødte kritik efter kampen for en uautoriseret tur til Paris - og Ryan Gravenberch erstattede Leon Goretzka. De to udskiftninger bragte mere fart og dybde til Bayerns spil. Men Köln formåede alligevel at skyde den sidste tredjedel ned, hvilket gjorde det svært for folk som Jamal Musiala at finde plads i feltet.

Musiala blev udvist i det 68. minut og erstattet af Thomas Müller. Musiala visible manglede friskheden og kreativiteten fra før VM. Uden Musiala på sit bedste, har Bayern meget få løsninger til at komme igennem dybtgående defensive linjer.

I stedet skulle der til en verdensklasseafslutning af Kimmich i det 90. minut for at Bayern kunne udligne. Kimmichs skud uden for feltet var helt sikkert specielt, men det fremhævede også Rekordmeisters frustration over at finde løsninger inde i feltet.

Måske vil det at få Musiala i gang igen være løsningen på mange af Bayerns problemer efter VM. Resten af ​​ligaen vil dog håbe, at Rekordmeister får brug for et par kampe mere for at ryste VM-rusten af ​​sig.

Frankfurt kan på onsdag lukke hullet til toppen af ​​tabellen med en sejr mod Freiburg på kun tre point. Det ville skabe et velsmagende topopgør på lørdag, når Bayern gæster Frankfurt i, hvad der bliver et sandt Topspiel.

Manuel Veth er vært for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA kl transfermarkedet. Han er også blevet offentliggjort i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre forretninger. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth