Bayern München afslutter Bundesliga-resultatkrisen med 4-2-sejr over Wolfsburg

På papiret har Bayern München afsluttet sin mini krise efter VM. Rekordmeister slog Mainz midtuge 4-0 i DFB Pokal og, endnu vigtigere, endte deres tre kampe i træk uafgjort 1-1 med en 4-2 sejr over Wolfsburg.

På overfladen er resultatkrisen forbi. Men triumfen over Wolfsburg viste også masser af mangler, som en mere effektiv modstander måske bedre havde udforsket. Ifølge Bundesliga.com førte Wolfsburg xG 2.71 til 0.68.

Ikke overraskende var Bayern-cheftræner Julian Nagelsmann enig i, at hans hold kunne have været lidt heldigt søndag aften. "Sejren var afgørende," sagde Nagelsmann til medierne efter kampen. "Vi scorede tre mål fra de første tre chancer, hvilket gjorde det lettere for os."

Disse tre mål af Kingsley Coman (9' og 14') og Thomas Müller (19') så ud til at have dræbt kampen tidligt, men et mål i slutningen af ​​første halvleg af Jakub Kaminski åbnede døren for Wolfsburg. Så i det 54. minut blev Joshua Kimmich udvist med et andet gult kort.

"Vi var for afslappede efter 3-0 og tillod Wolfsburg tilbage i kampen," sagde Nagelsmann. Det var kun takket være et stykke individuel magi fra Jamal Musiala i det 73. minut, at Bayern endelig var i stand til at forsegle kampen/ Jamals mål var afgørende,” sagde Nagelsmann. "Vi tager de tre point og går videre."

Men selv efter det fjerde mål af Bayern forsvandt Wolfsburg ikke. Ulvene scorede et sekund i det 81. minut, da Mattias Svanberg endelig omsatte en af ​​sine mange chancer. Yannick Gerhardt scorede derefter et tredje få øjeblikke senere, men VAR greb ind og fjernede ethvert håb om et Wolfsburg-comeback.

Resultatet betyder, at Bayern indtil videre forbliver øverst på tabellen. Et point foran Union Berlin, tre point foran Dortmund, fire point foran Leipzig og fem point foran Frankfurt. Alle disse sider forbliver dog i titeludfordringen.

Desuden vil disse sider også have noteret sig, at dette Bayern-hold kan slås. Der var flere passager i spil, hvor et mere effektivt Wolfsburg-hold kunne have scoret. Klubben, trænet af den tidligere Bayern-boss Niko Kovac, gav også de første to mål og gravede sig ned i et umuligt hul.

"Bayern scorede tre mål fra deres første to skud, fordi Kingsleys var et kryds og ikke et skud," sagde Kovac efter kampen til meida. "Jeg synes, vi var meget uheldige at tabe i dag. Deres individuelle kvalitet gjorde forskellen."

Bayern vil selvfølgelig se det anderledes. Nagelsmann og klubbens chefer vil se dette som en typisk Bayern-lignende effektiv præstation. De vil også understrege, at denne sejr var nødvendig i en uge, hvor kaptajnen og i øjeblikket skadede målmand, Manuel Neuer, gav et kontroversielt dobbeltinterview med The Athletic og Süddeutsche Zeitung.

I det interview kritiserede Neuer kraftigt Bayern-cheferne for at fyre sin målmandstræner Toni Tapalovic. Selvom udtalelserne, som det ofte er tilfældet i mediekedlen omkring rekordmestrene, var overdrevet, ville et nederlag eller uafgjort mod Wolfsburg helt sikkert have åbnet sluserne for et mediecirkus. Men i stedet giver resultatet alle på Säbener Straße lidt tid til at falde til ro.

Men hvad betyder resultatet for titelløbet? Som det altid er tilfældet, vil sandheden være et sted i midten, når det kommer til at vurdere dette resultat. Bayern vil med glæde tage de tre point og erklære sig tilbage i form. Modstanderne vil bemærke, at Bayern stadig kan vinde heldige kampe. Men i hemmelighed vil de fornemme, at der er en chance for at tage Bundesliga-titlen i denne sæson.

Manuel Veth er vært for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA kl transfermarkedet. Han er også blevet offentliggjort i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre forretninger. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth