Brasilien slår Sydkorea ud med 4-1 og går videre til kvartfinalerne

Topline

Brasilien slog Sydkorea ud af VM-turneringen mandag for at gå videre til kvartfinalen, hvilket markerer ottende gang i træk, det mest succesrige hold i VM-historien har kvalificeret sig til runden.

Fakta

Brasiliens Vinicius Junior scorede mod Sydkorea kun syv minutter inde i kampens første halvdel, efterfulgt af Neymar med et straffespark og mål af Richarlison og Lucas Paqueta.

Neymar, med 77 mål med Brasiliens landshold, mangler kun én mere for at binde den brasilianske fodboldlegende Pele til titlen som landets mest scorende nogensinde (7 af disse mål var under et VM).

Selvom Sydkoreas baglinje havde svært ved at forsvare sig mod Brasiliens angreb, scorede Seung-Ho Paik i anden halvleg og bragte stillingen til 4-1 ved fuld tid.

Overraskende fakta

Brasilien har vundet fem verdensmesterskaber, det meste af noget land i turneringshistorien.

Hvad skal man se på

Fredag ​​møder Brasilien i kvartfinalen mod Kroatien, som gik videre til næste runde efter at have besejret Japan 3-1 på straffespark efter uafgjort 1-1. Hvis Brasilien besejrer Kroatien, vil de møde vinderen af ​​fredagen mellem Argentina og Holland i semifinalen.

Nøglebaggrund

De 11 hold, der er tilbage i turneringen mandag, er Brasilien, Holland, Argentina, Frankrig, England, Kroatien, Brasilien, Marokko, Spanien, Portugal og Schweiz. USA var slået ud af Holland på lørdag. Kroatien, Holland, Argentina, England og Frankrig har allerede sikret sig deres pladser i turneringens kvartfinaler, hvilket efterlader de seks resterende hold til at konkurrere om de tre resterende pladser. VM-finalen er planlagt til at finde sted søndag den 18. december.

Big Number

$ 440 millioner. Det er så meget i præmiepenge FIFA vil donere ud til de 32 landshold, der deltog i VM, inklusive $42 millioner til vinderen.