Costa Rica sænker New Zealand for at kvalificere sig til VM

De havde det meste af boldbesiddelsen og de fleste af mulighederne. De havde endda bolden bagerst i nettet efter en instinktiv afslutning på nært hold fra den talismaniske angriber Chris Wood, men dommer Abdulla Hassan Mohamed kridtede målet for en overtrædelse af Matthew Garbett.

New Zealands All Whites var selvsikre og skarpsindige, men fodbold på eliteniveau er ofte fyldt med og utilgiveligt. Hold vinder og taber kampe på et øjeblik. Efter blot tre minutter timede veteranangriberen Joel Campbell, engang fra Arsenal, sit løb til perfektion for at forbinde med et lavt indlæg fra teenageren Jewison Benette og tæve bolden hjem, 1-0.

Det var Costa Ricas første og sidste angreb i første halvleg. Ticos havde deres drømmestart. De var 87 minutter fra at vinde den sidste VM-billet. New Zealand forblev rolige og udnyttede tøven i det costaricanske forsvar til at skabe fare og en byge af chancer efter femten minutter. Med målmunden på hans nåde burde Alex Grieve have gjort det bedre. I det 36. minut krævede New Zealand et straffespark for et skub på Wood, men det ville dommeren ikke have.

Ved pausen ringede Costa Rica til ændringerne og bragte Kendall Waston, 34, og Bryan Ruiz, 36, samt Carlos Martinez. Ticos er et aldrende trup, men de afsluttede Concacaf-kvalifikationen med nitten point fra deres sidste syv kampe for at bringe Panama til en fjerdeplads. Veteranerne viste deres erfaring og vildtpleje efter pausen. Ruiz var ihærdig og gav lidt fremdrift. Der åbnede sig plads for Costa Rica, da New Zealand gik på jagt efter en udligning.

Den nivelleringsmaskine kom aldrig. I stedet blev Kosta Barbarouses udvist på grund af et dårligt udfald og tog anklen ud af Calvo. Denne gang kunne New Zealand ikke brokke sig lidt, men med 22 minutter igen jagtede de hvide kampen, et mål og en mand ned. Det var hårdt for All Whites, en ung og tæt sammentømret gruppe, der tog skridt under træner Danny Hay. De blev ved med at kæmpe, hvilket gjorde den numeriske ulempe irrelevant, men efter at have spillet en af ​​deres bedste kampe endnu, stod de tomhændede.

"Prestationen var fænomenal," sagde Hay i et flashinterview og indrømmede, at hans hold manglede prikken over i'et. - Det var selvfølgelig så skuffende et mål at indkassere, men responsen efter det var utrolig fra spillerne. Vi dominerede kampen totalt. Vi var sensationelle. Selv med ti mand dominerer vi et hold, der nu skal til VM. Måden på det mål, vi indkasserede, kommer til at gøre ondt i lang tid."

Da råbene om 'Ticos' ringede rundt på stadion, blev Costa Rica den 32. og sidste VM-finalist. Ticos fuldender VM-rækken, og går ind i gruppe E sammen med Spanien, Tyskland og Japan. I deres åbningskamp den 23. november skal costaricanerne spille mod Spanien, to dage efter at Senegal og Holland sparker VM i gang.