DFL Supercup tilbyder vigtige lektioner for Bayern München og RB Leipzig

Bayern München og RB Leipzig har indledt Bundesliga-sæsonen 2022/23 på spektakulær vis. Rekordmeister og de nuværende DFB Pokal-vindere mødte hinanden i DFL Supercup lørdag foran 47,000 fans i Red Bull Arena i Leipzig. Efter en føring på 3-0 i de første 45 minutter af Bayern, stormede Leipzig tilbage og kom lige til kort, hvor kampen endte 3-5 i Rekordmeisters favør.

Jamal Musiala (14'), Sadio Mané (31'), Benjamin Pavard (45') gav Bayern en overbevisende føring. Derefter satte Marcel Halstenberg (59') Leipzig på tavlen, før Serge Gnabry (66') tilsyneladende lagde kampen væk. Men Christopher Nkunku (77') og Dani Olmo (89') gjorde det tæt, før Leroy Sané (98') endelig satte spillet til ro.

"Vi er ikke tilfredse," sagde Dani Olmo om Leipzigs comeback-forsøg efter kampen. Den spanske kantspiller var synligt frustreret over Leipzigs første halvleg og det dybe hul, det satte klubben. "Vi skal forbedre os og lære af dette spil og de seneste par kampe."

Olmo hentydede til kampen mod Liverpool, at Leipzig tabte 5-0. Et resultat, der i høj grad så ud til at være muligt på et tidspunkt også i lørdags. Især Bayerns Jamal Musiala havde en stormende kamp og var let den bedste spiller på banen.

"Vi kan skabe en masse chancer, og du skal sørge for, at vi også er hensynsløse på den defensive side," sagde Musiala. Den tyske teenager spillede i en roaming nummer 10 position til venstre og havde masser af plads til at være kreativ. "Venstre side er meget åben, og du kan altid rotere for at gå bredt ud eller komme ind."

Leipzig gjorde det nemt for Musiala at finde lokalet, bryde linjerne og forårsage alle mulige farlige øjeblikke. Heldigvis Leipzig gik Musiala dog af efter 60 minutter. Uden teenageren var Leipzig-angriberne pludselig fri til at angribe mere frit, da deres egen baglinje ikke længere var i fare for at blive plukket fra hinanden, hvilket gjorde det muligt for dem at være mere eventyrlystne.

"Vi spillede dårligt i første halvleg," sagde RB Leipzig-målmand Peter Gulacsi efter kampen. "Vi gav dem mindst to mål efter faste spil. Vi var ikke opmærksomme nok, og med tre mål under pausen var det ikke en let kamp at komme tilbage. De fortjente at vinde kampen, fordi over de fulde 90 minutter; de var det bedre hold."

I sidste ende var der nogle vigtige lektioner for begge klubber kun en sæson før Bundesligaen for alvor skydes i gang. For Leipzig var det anden gang i kort rækkefølge, at de lukkede fem mål ind mod et tophold. "Det er ikke som os at lukke så mange mål ind," sagde Gulacsi.

Leipzig viste underskud i forsvaret og i overgangsspillet mod Bayern. I første halvleg virkede systemet af Domenico Tedesco kaotisk, og hans hold fangede ofte, når de flyttede bolden hurtigt fremad. Angriberen Christopher Nkunku virkede tabt, og spillet blev kun bedre, da Olmo kom på banen i anden halvleg (52').

Udskiftninger spillede også en rolle for Bayern, men i deres tilfælde negativt. Kampen vendte, da Musiala blev taget ud i det 60. minut. Den 19-årige dominerede midtbanen og var utrolig vigtig i overgangsmomenter.

Selvom Musiala ikke var en fast starter, argumenterede han for, at han skulle betragtes som et vigtigt medlem af førsteholdet. En anden faktor var Bayerns forsvar, og baglinjen af ​​Dayot Upamecano og Lucas Hernández kæmpede i anden halvleg for at begrænse Leipzigs høje presse- og midtbanedominans.

Nagelsmann vil helt sikkert være bekymret over, at hans hold næsten giver en 3-0 og derefter en 4-1 føring væk. Rekordmeister har arbejde at gøre; at få ny signatur Matthijs de Ligt op til fitness vil være altafgørende for at øge den defensive sikkerhed. Musiala og Marcel Sabitzer var højdepunkter for Bayern München.

Den nederste linje er, at der stadig skal arbejdes for Bayern. Men Nagelsmann vil se på resultatet med den erkendelse, at selvom der er problemer, når det kommer til hans side, er konkurrenter som RB Leipzig stadig et stykke vej fra reelt at udfordre sit hold om titlen i denne sæson.

Manuel Veth er vært for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA kl transfermarkedet. Han er også blevet offentliggjort i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre forretninger. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth