England Kvinder skriver historie, da Kellys mål i forlænget spilletid besegler Euro-ære

Chloe Kellys mål i forlænget spilletid fik England til at slå Tyskland 2-1 og vinde EM 2022 på sensationelt vis på et fyldt Wembley Stadium.

Foran et rekordstort publikum på 87,192 sikrede Kellys vinder i det 110. minut England landets første store internationale succes, siden herreholdet vandt VM i 1966.

"Dette er den stolteste dag i mit liv," sagde kaptajn Leah Williamson efter at have løftet trofæet. "Arven fra denne turnering er en forandring i samfundet. Vi har samlet alle, og vi har fået folk til at spille. Vi ønsker, at folk kommer til WSL-kampe, men arven fra dette hold er vindere, og det er starten på en rejse."

I en evighedsfinale klippede Ella Toone løvinderne foran med et fremragende lob lige efter timen efter en målløs, men underholdende første halvleg.

En fantastisk Keira Walsh-pasning satte hendes holdkammerat op, krøllede bolden rundt om det tyske forsvar og ind på Toones vej. Hun fik øje på målmand Merle Frohms ude af sin linje og gik til lob, chippede bolden krøllede forbi den tyske stopper for at sende Wembley i henrykkelse.

Men de ottedobbelte mestre Tyskland - som mistede deres topscorer Alexandra Popp til skade minutter før kick-off - skulle ikke være nede længe, ​​da Lina Magull udlignede i det 79. minut. Sydney Lohmann fandt Tabea Wassmuth inde i området, hvor sidstnævntes indlæg blev vendt hjem af midtbanespilleren.

Den første periode af forlænget spilletid var en affære, hvor ingen af ​​siderne ønskede at lave en fejl, men England fik gennembruddet med 10 minutter tilbage. Tyskland var ikke i stand til at cleare et hjørne, og Kellys eget skud kom tilbage til hendes fødder inde i seks-yard-feltet. Hun var der igen for at vende forbi Frohms og vinde England deres første store trofæ.

Det var en kage start foran et rekordstort publikum på Wembley, men England startede lysere. Inden for fire minutter sendte Fran Kirby et indlæg ind, mødt af Ellen White, men hendes hovedstød var lige på Frohms.

Tyskland havde halvlegens bedste chance i det 25. minut. Georgia Stanway nikkede utilsigtet på et Tyskland-hjørne, hvor løvinderne kæmpede for at klare, før Mary Earps kastede på den løse bold.

England kunne have taget føringen lige før pausen. Beth Mead valgte White i midten, men angriberen lænede sig op, da hun ramte den og sendte bolden over overliggeren.

Tyskland skulle have taget føringen fem minutter efter pausen. Magull stak bolden lige forbi stolpen efter at have fundet sig selv et stykke plads, før Toone sendte England foran lige efter timen.

Martina Voss-Tecklenburgs hold burde have udlignet kort efter. Magull igen med skuddet for at teste England, men hendes curlingindsats kunne kun finde stolpen. Earps var så der for at få riposten op, men hun kunne ikke forhindre Magull i at udligne med 11 minutter tilbage.

Det var en klassisk forlænget periode - ingen af ​​parterne ønskede at give noget væk. En pinefuld straffesparkskonkurrence mod tyskerne så ud til at stå i kortene.

Men så rykkede Kelly - kun 24 år gammel - vinderen hjem for at sende Wembley i overdrive, hvor England så spillet ud for at skrive deres navne ind i historien.

Wiegman: Det var et kampspil, men hvem bekymrer sig?

England Women-træner Sarina Wiegman fortalte BBC:

"Vi vandt pokalen. Det er bare utroligt. Jeg kan ikke engang huske, hvad du har spurgt mig om! Jeg ved ikke, hvad der sker!

Hvad gør dette hold så robust: "Har du en halv time? Hvis du virkelig ønsker at blive bedre hver eneste dag, er det det, du skal gøre.

”Spillerne har ønsket at gøre det sammen, og vi blev enige om et par ting om adfærd, og det var ikke kun ord.

"Vi levede det, og dette er resultatet. Med Tyskland var det så tæt, og det var lidt af et kampspil, men hvem bekymrer sig? Vi er europamestre.

"Jeg fortalte spillerne, at vi havde brug for fem minutter mere, da vi allerede havde brudt to barrierer mod Spanien, og vi var nødt til at gøre det igen i 15 minutter.

"Jeg har ingen hemmeligheder. Jeg har bare brug for lidt tid til at finde ud af, hvad der foregår. Trofæet er ret tungt - jeg ville vide det!"

Mead vinder den gyldne støvle og turneringens spiller

Selvom Mead ikke scorede i Wembley-finalen, tilføjede hun to personlige udmærkelser til sit kabinet og vandt den gyldne støvle og turneringens spiller.

Kantspilleren havde været på niveau med Alexandra Popp på seks mål på vej ind i finalen, men Tysklands kaptajn blev skadet i opvarmningen, da han så Mead tage prisen efter at have scoret fem assists i løbet af turneringen. Popp havde ingen for hendes del.

Alessia Russo sluttede også på tredjepladsen med fire mål - inklusive den fantastiske baghel mod Sverige, der vil blive talt om i de kommende år.

Mead blev også kåret til turneringens spiller af et udvalgt UEFA-panel, hvilket markerede en fantastisk vending efter hendes udeladelse fra Team GB Olympic-trup for blot et år siden.

"Jeg kan ikke tro det, nogle gange sætter fodbold dig ned, men at hoppe tilbage er den bedste måde, og det er det, vi har gjort," sagde hun.

“Jeg er målløs, jeg kan ikke tage det hele ind, jeg er stadig i chok. Jeg kan ikke tro, vi har vundet den, jeg kan bare ikke, den er sur. Jeg er så, så stolt af dette hold. Jeg elsker dette hold, og jeg elsker dette land."

Tysklands Lena Oberdorf tog også turneringens Young Player-trofæ hjem, efter at have haft et breakout-EM 2022 i en alder af kun 20 år.

Reaktion på Løvinnernes sejr

Dronningen: “Mine varmeste lykønskninger, og dem fra min familie, går til jer alle med at vinde de europæiske mesterskaber i fodbold for kvinder. Det er en betydelig præstation for hele teamet, inklusive dit supportpersonale. Mesterskaberne og din præstation i dem har med rette vundet ros. Din succes rækker dog langt ud over det trofæ, du så fortjent har fortjent. I har alle sat et eksempel, der vil være en inspiration for piger og kvinder i dag og for fremtidige generationer. Det er mit håb, at du vil være lige så stolt af den indflydelse, du har haft på din sport, som du er af resultatet i dag.”

Voss-Tecklenburg: England er fortjente mestre

Tysklands cheftræner Martina Voss-Tecklenburg:

"Lad os skelne mellem fodbold og følelser. Lad os starte med de fodboldmæssige ting, første halvlegs boldbesiddelse var mere på den engelske side. De lægger pres på os. De fik et par frispark, vi manglede nogle gange mod.

"Vi formåede at få nogle angreb, hvilket var godt. Jeg tænker på situationen ved 0-0, der var en klar situation i feltet, som var en klar håndbold. VAR så på det, men gav det ikke. Hvorfor så dommeren ikke på det? Det gjorde lidt ondt.

"Vi ville spille modigt for at få det første mål og spille med et højt pres. Da vi faktisk havde bolden mere, lukkede vi målet ind. I forlænget spilletid var 2-1 bare lidt uheldigt. Måske burde straffen have afgjort det.

"England er fortjente mestre. De vinder sådan hårdt og ser på den støtte, de har fået. Hvis du scorer to mål mod Tyskland, er du fortjente mestre. Tillykke til dem.

“Masser af energi og stolthed i mit team. Det var utroligt højt. Dette vil hjælpe os i fremtiden. Vi gav alt på banen, ikke alt fungerede, men vi gav sved, kamp og energi. Det er meget trist, du kan ikke finde de rigtige ord til at fortælle holdet. Det skal jeg lige bearbejde. Vi kom for at vinde kampen, men det lykkedes os ikke. Måske vil jeg have en anden følelse af det i morgen.

“Runners-up lyder ret godt, men det gør lidt ondt. Kun ét hold kunne vinde i dag, vi har måske brug for lidt mere tid til at fordøje det."