Manchester United afleverede en hård dosis af virkeligheden i Derbyet

"Vi vil have ti"

Det var umiddelbart efter, at Manchester City scorede et sjette mål på vej til en 6-3-sejr over Manchester United søndag på Etihad-stadion, at deres fans begyndte at synge, at de ville have dobbeltcifre.

Disse samme City-fans vendte snart ryggen til banen, lagde armene om hinandens skuldre og hoppede op og ned for at lave "The Poznan", en fejring, de udfører under mindeværdige sejre, og for at ydmyge deres besejrede rivaler.

ANNONCE

Dette var en pinlig eftermiddag for Manchester United, fyldt med en sæsons værdi af forfærdeligt akavede og ubehagelige øjeblikke.

Det var for meget for mange af deres rejsende fans, hvoraf nogle forlod stadion allerede i pausen, da de tabte 4-0, og ved sidste fløjt var udebanespillet mindre end halvt fyldt. Det var simpelthen for smertefuldt at se på.

Det var ikke meningen, at det skulle være sådan for United. De var gået ind i kampen med en forsigtig optimisme efter at have vundet deres tidligere fire Premier League-kampe, men til sidst havde de regerende mestre givet dem en hård dosis virkelighed.

ANNONCE

United kan føle sig fortørnet over, at de efter at have slået Arsenal 3-1 i starten af ​​september havde mistet momentum i deres korte sejrsløb med udsættelsen af ​​deres næste to Premier League-kampe efter dronning Elizabeth II's død.

Det betød, at United ikke havde spillet en Premier League-kamp i næsten en måned, og det viste sig i de første ti minutter, da de var fuldstændig domineret af City.

Fra start sværmede City over hele United, skar igennem dem med en alarmerende lethed og tog efter otte minutter en 1-0-føring gennem Phil Foden. I de første ti minutter havde City fire skud på mål og kunne allerede have vundet kampen.

Så gode som City var, var United forfærdelige og blev ved med at give bolden væk billigt i farlige områder. De så nervøse ud og var ude af stand til selv at mestre det grundlæggende.

I 23rd minut, hvor begge Uniteds backs Diogo Dalot og Tyrell Malacia havde fået en advarsel efter overtrædelser, der viste, at de ikke var i stand til at klare hastigheden og direkteheden af ​​Citys ubønhørlige angreb.

ANNONCE

Men United-forsvaret blev efterladt afsløret af manglen på nogen mærkbar midtbane foran dem, og gang på gang kunne Citys angrebsspillere køre igennem midten af ​​banen uden besværet med en tackling eller endda at blive forfulgt.

Uniteds hidtil bedste spiller i denne sæson, fik Raphael Varane en ankelskade efter 33 minutter, og mens han var udenfor banen og modtog behandling, scorede Erling Haaland efter et hjørnespark. Franskmanden måtte hurtigt udskiftes og ved pausen førte City 4-0.

ANNONCE

Premier League-sæsonen er kun otte kampe gammel for United, men det er allerede anden gang, de er bagud med fire mål ved pausen, efter at have været på samme position i Brentford i august.

Ved den lejlighed overgav United sig sagtmodigt til deres skæbne i det vestlige London, men her formåede de at mønstre noget kamp og trak et mål tilbage fra Antony. Det vil komme som en lille trøst, det var et fint strejke, komfortabelt spillets bedste.

Efter at City havde udbygget deres føring til 6-1, og Haaland og Foden hver havde hjulpet sig til et hattrick, scorede United to gange mere gennem Anthony Martial, der var kommet på banen som indskifter efter 59 minutter for den ineffektive Marcus Rashford.

ANNONCE

Det var endnu en gang ringe trøst for United, da City på dette tidspunkt allerede havde haft det sjovt og lettet, men det gjorde målstregen lidt mere respektabel og vil have styrket Martials personlige selvtillid efter en periode med en skade.

Tv-kameraerne blev ved med at panorere til den tidligere United-manager Sir Alex Ferguson, der sad i direktørens boks og viste hans ansigt ætset af smerte og elendighed.

Nede under ham lagde den nuværende United-manager Erik ten Hag en nedslået figur, og bagefter skyldte han nederlaget på, at hans hold spillede uden nogen egentlig tro.

ANNONCE

"Det er ret simpelt, det er en mangel på tro," sagde han. “Når du ikke tror på banen, så kan du ikke vinde kampe, det er uacceptabelt. Vi bliver udisciplinerede til at følge regler og du bliver hamret, det er sket i dag.

"For mig var det en overraskelse. Vi var ikke på forreste fod, vi var ikke modige på bolden, og der var plads til at spille, men vi var ikke modige nok. Al ære til City, men det har ikke noget med City at gøre, vores præstation var ikke god. Det havde at gøre med troen som individer og som team."

Dette nederlag var ikke så chokerende som at tabe 4-0 til Brentford, for siden da har Ten Hag bevist, at han kan trives i engelsk fodbold med de fire sejre, inklusive mod Liverpool og Arsenal.

Dette nederlag kom mod City, som er seks år inde i deres projekt med Pep Guardiola, mens United kun er tre måneder inde i deres eget projekt med Ten Hag.

ANNONCE

Hollænderen ville have lært meget af dette nederlag, selvom det meste af det ikke ville have glædet ham, men hans umiddelbare opgave er nu at indgyde nogle større tro på sine spillere, før de møder Everton på Goodison Park næste søndag.