Messis Argentina taber til Saudi-Arabien i chokerende oprør

Topline

Saudi-Arabien besejrede et Lionel Messi-ledet Argentina 2-1 i begge siders åbningskamp ved VM 2022 i Qatar tirsdag, i den største forstyrrelse af begivenheden hidtil, hvilket satte en af ​​turneringens favoritter i reel fare for en tidlig udgang.

Fakta

Det saudiske hold var i stand til at sikre sig en historisk sejr, efter at angriberen Saleh Alshehri og fløjspilleren Salem Aldawsari scorede back-to-back-mål i løbet af fem minutter i den tidlige del af anden halvleg.

Den argentinske kaptajn Messi havde bragt sit hold foran 10 minutter inde i kampens start, hvor han scorede fra straffesparkspletten, efter at det saudiske hold havde indrømmet en fejl inde i feltet.

På trods af at have bevaret næsten 70 % af boldbesiddelsen gennem hele kampen, blev Argentina straffet for ikke at bryde det saudiske forsvar.

Messis håb om endelig at sikre sig et VM hviler nu på hans holds evne til at score sejre mod Mexico og Polen, de to andre medlemmer af dets gruppe, som begge er placeret meget højere end Saudi-Arabien.

Big Number

36. Det er antallet af kampe, Argentina var forblevet ubesejret i før deres chokerende tirsdagstab. Nederlaget betyder, at Argentina kommer et kort fra Italiens verdensrekord på 37 ubesejrede kampe i trav.

Nøglebaggrund

VM er det eneste store trofæ, der har unddraget Messi, som i vid udstrækning anses for at være den største fodboldspiller i sin generation sammen med den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo. Med en lang ubesejret række og en revitaliseret Messi i spidsen, kom Argentina ind i turneringen som en af ​​favoritterne til at vinde. Tabet til Saudi-Arabien vil sandsynligvis bringe minder tilbage fra verdensmesterskabet i 1990, hvor de forsvarende verdensmestre Argentina, dengang ledet af Diego Maradona, blev chokeret over Camerouns 1-0-sejr over dem i deres første kamp i turneringen.