Marokko besejrer Portugal, bliver det første afrikanske eller arabiske land, der går videre til semifinalerne

Topline

Marokko gik videre til VM-semifinalerne i lørdags, besejrede Portugal 1-0 og blev det første arabiske og afrikanske land til at komme videre til ottendedelsfinalen i turneringens historie.

Fakta

Marokkos Youssef En-Nesyri scorede kampens eneste mål, da han headede et indlæg fra Yahya Attiyat Allah i det 42. minut.

Marokko, som vandt endnu en chokerende sejr over Spanien i kvartfinalen i sidste uge, holdt fast mod Portugal, selv da dets stjerneangriber Cristiano Ronaldo kom ind i kampen lige efter pausen - han var blevet afvist fra holdets to foregående kampe.

Marokko blev også tvunget til at spille en person ned i de sidste spilleminutter, efter at Walid Cheddira fik et rødt kort i det tredje minut af tilføjet tid, efter at have modtaget to gule kort inden for få minutter efter hinanden.

Efter holdets sejr fejrede fansene med flag fra ikke kun Marokko, men også Palæstina og værtslandet Qatar.

Tangent

Portugals manager Fernando Santos bænket Ronaldo sagde i starten af ​​kampen, "der er ikke noget problem med vores kaptajn", og at han "ikke havde noget problem med min beslutning." Efter holdets dominerende 6-1-sejr over Schweiz i ottendedelsfinalen tidligere på ugen, lykønskede Ronaldo, den 37-årige tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjerne, sine holdkammerater på en Instagram indlæg, og kalder deres sejr for en "luksusudstilling af et hold fuld af talent og ungdom" - skønt videofilm fra kampen fangede ham, at han virkede synligt frustreret og sagde, "han har travlt med at underkaste mig." Ronaldos afløser, 21-årige Goncalo Ramos, scorede hattrick i Portugals sejr over Schweiz.

Hvad skal man se på

Den forsvarende mester Frankrig tager imod rivalen England i den sidste kamp i kvartfinalen kl. 2 ET lørdag, hvor vinderen møder Marokko i semifinalen på onsdag. Argentina, der knebent holdt fast i sin kvartfinalekamp mod Holland fredag ​​efter det hollandske hold tvang forlænget spilletid, spiller Kroatien, som vandt sin kamp mod Brasilien - et hold, der var favoriseret til at vinde turneringen - i den anden VM-semifinalekamp tirsdag. Finalen mellem vinderne af disse kampe er planlagt til søndag den 18. december.

Yderligere læsning

World Cup Shocker: Kroatien slår favoritten Brasilien ud, selvom Neymar binder Pelés målrekord (Forbes)

Lettelsens suk: Argentina overlever et svimlende Holland-comeback for at nå VM-semifinalerne (Forbes)

Hvad skal du se i den endelige World Cup-strækning: Messi's Last Stand, Neymar vs. Pelé, Marokkos løb for tiderne og mere (Forbes)