Spillerbedømmelser og hvad vi har lært

FC Barcelona gik otte point foran Real Madrid i toppen af ​​La Liga efter at have slået Sevilla 3-0 på Camp Nou søndag aften takket være mål fra Jordi Alba, Gavi og Raphinha.

Her er nogle spillervurderinger, og hvad vi lærte af uafgjort.

Marc-Andre Ter Stegen

Havde lidt til intet at gøre i det meste af kampen, bortset fra at være opmærksom på et par kontraangreb, der ikke blev til noget, og at skulle få Barcas spil genstartet, da bolden blev sendt tilbage til ham. Blev knap testet af et sent hovedstød, efter at Barca allerede var godt foran. 7

Jordi Alba

Bankede en dejlig bold ind til Raphinha, efter at Busquets blev sendt ud og havde påtaget sig anførerbindet. Med et kvarter gået var han uheldig ikke at finde Lewandowski i feltet med et forsvaret indlæg, og endnu en bold af ham var truende fra det resulterende hjørne. Udstødte et farligt træk omkring 35 minutter, da han så ud til at risikere at blive afsløret af en gennemspilning nede på Sevillas højre side. Et af hans sene første halvlegs indlæg var nærmest et selvmål af Nemanja Gudelj, og han fortjente fuldt ud sin åbning omkring timen. Givet en assist til Raphinha, og vil give Alejandro Balde masser af positionel rivalisering på dette show. 9 – KAMPENS MAN

Andreas Christensen

Endnu en solid præstation fra danskeren, der altid er cool og sammensat. Var med til at skåne Pedris potentielle rødmer, da '8'eren tabte bolden på midtbanen i første halvleg. 8

Ronald araujo

Kom tæt på med et hovedstød fra et hjørne efter 17 minutter. Sporede godt tilbage for at blokere en farlig Sevilla-aflevering på tværs af feltet, der nærmede sig halvleg, selvom et offsideflag blev hejst. Fik klapsalver for en dobbelt dykkerhovedtackling på Ivan Rakitic. Kom ud til anden halvleg på trods af en grim tackling og var stærk til slutningen. 8

Jules Konde

At spille højre back giver franskmanden mulighed for at komme frem og være eventyrlysten. Han var arkitekten bag et af Barcas mest lovende træk i første halvleg, der forbinder godt med Raphinha, kun for Lewandowski at være for langsom med at forsøge at bringe Gavi i aktion. Fandt Raphinha med den lange lobbede bold, der gjorde det muligt for ham at sætte Gavi op. 8

Sergio Busquets

Afvist tidligt for Franck Kessie efter en grim tidlig fejl, så havde ikke tid nok til at påvirke kampen. Forhåbentlig er hans bank ikke for alvorlig i betragtning af Barcas tætpakkede kalender, der ligger forude. Ifølge Cadena SER, har hans lejr sagt, at skipperen kunne være ude i to til tre uger. N / A

Frenkie de Jong

Havde en lysende tidlig start med at styre tempoet, men begyndte at tabe midtbanekampen på godt 10 minutter for Sevilla med omkring 35 ned på uret. Var bedre efter pausen og spillede Alba ind for at assistere Raphinha. 7

pedri

Søgte altid at forbinde spil og tråde igennem den sidste bold, men var ret anonym i første halvleg. Havde en meget bedre anden 45 og øvede mere indflydelse på spillet. 7

Gavi

Kom til live ved næsten at levere en assist til Lewandowski i første halvleg. Var sjældent på den tabende side af luftdueller på trods af sin korte højde. Åbnede feltet pænt på en pause, som blev afsluttet af dårlig beslutningstagning fra Raphinha. Næsten halshugget af Loic Bade, men børstet det af. Var en konstant trussel, og udbyttet var hans mål efter 70 minutter, hans første i '6'-trøjen, da Raphinha fandt ham på bagerste stolpe. 8

Robert Lewandowski

Havde en stille åbning 15 minutter før de blev bragt ind i kampen af ​​Alba og Gavi. Næsten konverterede en aflevering med hovedet nedad fra den 18-årige, men faldt så af igen, indtil en raket næsten gik forbi Bono inde i hans venstre stolpe og blev vippet væk af den marokkanske Qatar 2022-stjerne. Skulle have gjort det bedre, da han fik tøjlerne på et farligt træk i slutningen af ​​første halvleg og havde brug for at finde Gavi før. Den samme logik gjaldt for et andet Alba-kryds efter intervallet. Selvom han var tæt på med et sent lavt frispark, var hans opvisning ikke meget at skrive hjem om. 6

Raphinha

Brasilianerens selvtillid vokser igen, når det kommer til at forsøge at tage modstandsspillere, selvom han ikke havde meget tidlig succes. Xavi var vred på ham, da han ikke gjorde noget ud af, at Gavi åbnede parken på midtbanen og pressede den af ​​ham ned på højre flanke med en halv time gået. Kom ud til anden halvleg med en fjeder i skridtet og bevægede sig mere centralt, da Konde dækkede højre, men igen satte kryds ved Xavi, da han spildte endnu en fersken af ​​et Alba-indlæg på bagerste stolpe. Forløste sig selv med en smart assist til Gavi og kunne have været helten, da han spillede ind over toppen kort efter, hvis han ikke skydede hans indsats. Vandt et farligt frispark på nippet til at få sit skud væk og fik derefter det mål, som hans modstandsdygtighed fortjente. Afbragt for Ferran Torres til klapsalver. 8

stedfortrædere

Franck Kessie

Hurtige fødder og en sej aflevering til Raphinha vakte jubel fra publikum. Opsnappede en farlig tackling i sit eget straffesparksfelt i en periode, hvor Sevilla var det bedre hold, da han nærmede sig halvleg. Leverede en dejlig og smart assist til Alba med en yderside af foden, hvilket dækkede hans bedste præstation for Barca, siden han kom fra AC Milan på en fri transfer. 8

Ansu Fati

Formåede ikke at slå sin mand på et hurtigt break ned på venstre fløj, men havde ganske vist lidt tid til at komme ind i kampen. 6

Ferran Torres

Spillede en dårlig bold ind i feltet, der nærmede sig 90 minutter, hvilket var en af ​​få berøringer i en kort cameo. 6

Marcos Alonso, Alejandro Balde

N / A

Hvad vi lærte…

Kaptajn Jordi Alba kan stole på at lede tropperne i Busquets' fravær, men Xavi skal nu beslutte sig for, om han kan fortsætte med sin fire mands midtbane og har luksusen af ​​otte-punkts puden til at prøve nye ting, hvis det er nødvendigt.

Kessie gav ham noget at tænke over i denne henseende, og Raphinha udtalte sin sag for at være den faste højre wing og ikke at lade Xavi muligvis bruge Gavi som en falsk i stedet for i en rejig.

Barcas spillere har nu vandt en udfordring givet dem af Xavi og vil nyde to dages hvile. Derefter er det Villarreal væk om en uge.