Bayern München slog Frankfurt 6-1, hvilket yderligere understreger deres Bundesliga-dominans

Det var den perfekte start på Bayern Münchens 2022/23 Bundesliga-kampagne. Rekordmeister slog Europa League-vinderne Eintracht Frankfurt 6-1 på den udsolgte Deutsche Bank Arena. Men mens Bayerns kampagne fik en perfekt start, er Bundesligaen igen udfordret med en debat om dens konkurrenceevne.

Bayerns dominans var faktisk tydelig inden for få minutter af kampen. Inden for fem minutter åbnede Joshua Kimmich scoringen med et strålende frispark, som ifølge AWS-statistikken kun havde en sandsynlighed på 4 % for at score.

Det mål satte scenen for en runde. Benjamin Pavard (11'), Sadio Mané (29'), Jamal Musiala (35') og Serge Gnabry (43') tilføjede Bayerns 5-0 føring i pausen. Anden halvleg var meningsløs, hvilket tillod cheftræner Julian Nagelsmann at debutere højt udråbt talent Mathys Tlf til kampens sidste minutter.

Musiala (83') tilføjede i mellemtiden endnu en, hvilket yderligere understregede hans status som den hotteste udsigt i europæisk fodbold. Frankfurts eneste mål scoret af nyindkøbet Randal Kolo Muani (64') var næsten tabt i larmen.

"Vi spillede en utrolig kamp med en masse energi," sagde Nagelsmann efter kampen. "Der var mange paralleller med Leipzig-spillet. Fyrene er glade. Sejre er aldrig en normalitet, det er altid noget særligt, selvom du har vundet meget. Alle er sultne efter mere, og jeg håber, at det bliver ved på denne måde.”

Bayern dominerede også de første 45 minutter mod Leipzig i DFL Supercup i lørdags. Leipzig fik næsten et comeback i den kamp, ​​men kom til kort i de sidste fem minutter for at udligne.

Pauseresultatet i Leipzig, og resultatet i dag, vil være yderligere vand på møllen for kritik, der sætter spørgsmålstegn ved Bundesligaens konkurrenceevne. Faktisk, på trods af eller måske på grund af Robert Lewandowskis afgang, ser Bayern ustoppelig ud i denne sæson.

Fem forskellige målscorere scorede de første fem mål, og kun Musiala scorede to gange. Angrebet med Gnabry og nyindkøbet Mané har gjort dem tavse, der troede, at den polske angriber ikke kunne erstattes. Om noget, så ser Rekordmeister nu mere farlig ud og har sammensat et hold, der vil udfordre Champions League, hvor Bundesliga-titlen nærmest er af sekundær karakter.

"Det var en fuldt fortjent sejr for Bayern," sagde Eintracht Frankfurts cheftræner Oliver Glasner efter kampen. - Vi tabte hovedet efter de to hurtige mål, vi lukkede ind. Bayern udnyttede fuldt ud den plads, vi gav dem. Vi var simpelthen overvældet af deres tempo. Nu har vi en chance for at gøre det bedre mod Real Madrid på onsdag.”

De, der tror, ​​at Bayerns fokus på Champions League vil give andre klubber mulighed for at vinde titlen, bliver nødt til at tro om igen. Rekordmeisteren har besat hver rolle fordoblet - faktisk ville personer som Leroy Sané og Kingsley Coman ikke nå start-XI i øjeblikket.

Den dominans har dog også en bagside. Bundesligaen har arbejdet hårdt for mere international anerkendelse. Bayerns topchef Oliver Kahn og direktionsmedlem Andreas Jung har de seneste uger opfordret andre tyske klubber til at tage til udlandet for at hjælpe med at sælge ligaen.

Faktisk har Eintracht Frankfurt (til Japan), VfB Stuttgart og 1.FC Köln (begge spiller en venskabskamp i Austin, Texas) allerede annonceret ture til VM-pausen i november.

At tage til udlandet er én ting; at overbevise folk om, at ligaen er konkurrencedygtig er en anden; når alt kommer til alt, er Bayern, der smadrer Frankfurt 6-1 i åbningen, forfærdeligt for optikken – et blik på fodbold Twitter i USA fredag ​​aften er alt, hvad man behøver at vide om Bundesligaens kamp for at sælge sig selv som et produkt.

Måske har Bayern åbnet sæsonen set i bakspejlet, en frygtelig idé, og det er endnu en påmindelse om klubbens dominans og kløft over resten af ​​ligaen. En kamp, ​​der ville have givet mere mening, ville have været Dortmund mod Leverkusen, som tegner til at blive et skuespil lørdag aften.

Disse to hold vil være sjove at se, men efter Bayerns dominans på fredag, hvor mange ud over de hardcore Bundesliga-fans vil tune ind, især med Premier League, der åbner samme weekend?

Manuel Veth er vært for Bundesliga Gegenpressing Podcast og Area Manager USA kl transfermarkedet. Han er også blevet offentliggjort i Guardian, Newsweek, Howler, Pro Soccer USA og flere andre forretninger. Følg ham på Twitter: @ManuelVeth